pirmdiena, 2011. gada 22. augusts

Pedejaa nedela

Esmu sobrid majas, diezgan veiksmigi un atri ticis majas. Ja salidzina ar citiem - ukrainiem vai baltkrieviem, kas ar vilcieniem un autobusiem braukaa. Un ka man zinjo kads pat pazaudeja pasi. Pazaudet pasi nav patikami ipashi, ja neesi eiropas savienibaa!

16 aug. laikam 2diena. Vot tas bija spridzeklis. No riita rukajam ka parasti, pusmiegaa. Tad bija plans salasities vodka klubam un uztaisit savu prezentaciju. Kr4 taja diena bija kulturas vakars - katrai valstij vajag prezentet valsti - dejas, dziesmas utt. Var taisit vairakas valstis kopaa. Mes - Latvija, Krievija, Baltkrievija, Ukraina - taisijam savu dienas laika uztaisijam teatra izradi - parodiju viens uz otru. Mes pargerbamies viens otra un uzvedamies ka persona kura pargerbamies :D. Es biju Hanna no Batlkrievijas - protams kleita man bija virsuu :D. Plus tam visam lai k-ka prezentetu valsti - mes dejojam dejas raksturigas tai valstij - attiecigi es baltkrievu deju. Kad mani izsauca uz skatuves - rekshana bija baigaa :D. Tad es teicu hannas originalo tekstu "gentelmens please dance" :D. Vinai bija problemas ar vacu; anglu valodu :D. Talak vel daudz recigi momenti. Kaa runaju ar organizatoriem video varetu but pieejams oktobri, tad arii vares redzet un kartigi pasmieties par to padarishanu.

17 aug. Dienas otra pusee sporta festivals @ Otto jaunieshu atputas centrs. Beidzot uzbliezam futeni. Bija 4 komandas, piedalijies Eurocamp dalibnieki un kaut kadi vieteji keksi. Mes panemam pirmo vietu, netirs gan es biju un tad dusha mums bija izlietnee :D. Pirms tam vel pa pariem chalis + meitene viskaut kadi uzdevumi, piemeram, tejas maisinu meshana taluma, zabaku meshana talumaa, naglas dzishana divata utt. Intresanti :D Tad vakara atnaca k-kada grupa - ipashi man neintreseja. Es iekshaa pa disko nemos :D. Ilgi ilgi kalbasijam. Tad pahodu vel centra bara pasedejam. Un tad jau miegs.

18aug. 4diena. Kletterwald - viskaut kadi uzdevumi kokos. Tā tik bija svīšana. Es kad gāju pirmo līmeni jau domāju nu nafig man to vajag, iziešu pirmo līmeni un došos mājās. Un tā ar katru :D. Beigas mani pat uz 5to - pedejo limeni pielauza. Tur ta intresanti - ja ir droshibas jostas utt. bet tapat bailes ir klat. 5taja limeni vispar koki shupajas, es jau nerunaju par to ka lietus saka lit un visa ta padarishana slideja :D. Bet nokritu es tikai vienu reizi. Dazhus uzdevumu isti pareizi nepildiju. Piemeram, tur kur jabrauc ar skridulj deli :D, kada iespeja bez troses tureshanas pa gaisu nobraukt 20m :D. Grutakais prieksh manis bija kad bija jatiek pari 3 riepam. Uzkap uz vienas, maz vietas tad talak japarkapj uz otras visa ta padarishana shupajas, apaksha skatities arii nav forshi. Kr4 jautri un protams par visu samaksajusi organizacija. Vakara uztaisijam abolu piragu. Es tur maz palidzeju. Bet uzliku muzonu virtuve un biju Dj un tad visi kas taisija est taja vakara normali paraleli kalbasija :D:D:D. Vakara ka parasti vel disene

19. 5diena – ehh pedeja diena Naumburgaa. No rita aizgajam ta teikt pastastit svarigam personam ko sadarijam parka. Pec tam aizgajam uz vietu projektu paest. Katrs dabuja pa stiligam T-kreklam un devamies atpakalj taisit talak eest. Es tik daudz kiploku berzu, ka man beigas sursteja pirksti labajai rokai. Ēdiens no LV – ķiploku maizītes ar sieru; ābolu pīrāgs; brūnie zirņi ar speķi un sīpoliem.

Taja vakara tik daudz jaunu edienu pagarsoju un brinijos tik daudz garshigu :D. Vēl kadu 1kg panemu lidzi, lai butu ko est celja uz berlini.

20. aug. Jaceljas 6:30 lai varetu paspet sakartot somu, paest. Izbraucam 7:30. Es pamozhos bez modinataja 7:24. Pasmejos un domaju ka kads pajokoja. Skatos cita pulksteni tur rada to pashu, joprojam neticu. Noskrienu lejaa, vestibila visi jau gaida :D:D:D. Vnk KAPEC TIESHI SODIEN NOGULEJU. Sametu mantas, galigi nekads skrienu uz mashinu( ka izradas beigas atstaju krutas darba bikses un 2 jakas). Citiem atvadas bija pat ar asaram :). Jaa nav viegli atvadities, jo pastav iespeja ka nesatiksi shos cilvekus vairs.

Dodamies uz Berlini. Protams, ja jau diena ta sakusies tik jauki tad taa ari ibus talak. Parsezhamies nepareiza vilciena ierodamies uz Liepzigu :D:D. Kur mums nevajadzeja but. Inna kura vieniga normali rubij Berlin izdoma tur palikt pie draugiem. Mes lauki parejie 6 vodka klub + fracuziete dodamies uz berlini. Tur atbraucam un sakam domat kur mums palikt pa nakti :D:D:D. Paldies Ievas masas draugam Sanitai. Sarunajam ar sho palikam tur pa nakti. Kamer tikam no lieliem chemodaniem valja Berline izgajam ap 5 vakara. Nemot vera ka celamies ~7 ritaa :D. Pastaigajamies pa berlini. Nafig man vina vajadziga ta berline. Butu labak vel vienu dienu palicis Naumburga ar draugiem, mierigos apstaklos kur vel pabaro. Kas darits tas darits :D. Redzejam krutas vietas – vartus; torni un parejas fignas, ka jau teicu kuras man neintresee. Izgulejamies pie sanitas. No rita jau bijam 3, citi bija jau aizbraukushi. Satikam musu forsho Innu, kura mus astaja liktena vara. Pastaigajamies vel – jaa Berlinee ir tiesham loti skaisti. 7diena vnk chunj un mudz to cilveku itka butu kaut kadi svetki. Un tad jau ap 5 vakara uz lidostu. Kaa izradas autinos papira naudu nepienem. Rezultata es aizbraucu lidz lidostai pa zaki un ietaupiju 2.30 euro. Butu forshi ietuset policijaa tad kad jalido uz majam ne? :D

Talak atri naski majas. Neskaitot to ka lidmashina blakus bija sikais kursh visu laiku nedeva gullet.

Kaut kur vel bija stasts kad gajam uz veikalu – kaufland. Gajam un uz ielas stav ~10 piles mazas dzeltenas. Mashinas tam brauc apkart. Okey aizgajam uz veici. Ejam atpakalj. Izdomajam pajautat cilvekiem kas ir blakus vai netalu nav kads volejbola laukums. Jautajam – shie nezin, ejam prom viens kekss saka varat panemt piles :D. Protams mes sagrabam visas piles :D:D:D un vel nofochejamies uz ta cela. Diezgan labs souvenirs J

Pam param esmu majas. Neatkartojams piedzivojums 3 nedelu garumaa. Ar sho laiku pietiek lai loti labi iepazitu cilvekus. Strada, ed, atputies kopaa :D. Tagad ir sakari visa eiropaa. Bus jabrauc ciemos. Eurocamp ka dalibnieks var braukt vienu reizi. Iesaku aizbraukt. Organizacija shim pasakumam 9/10. No sakuma var likties neintresants tas darbs. Bet tas reali nav darbs, tur var chillaa stradat, nemt pauses utt. Arpus darba padarishana tie workshop dazhi varbut tadi ne parak, bet tas liela mera var but valodas barjeras delj.


Tschusss X)

svētdiena, 2011. gada 14. augusts

Was ist los!??!


Ir tads izteiciens - "da labi" un kurš asociējas ar komandu, kas piedalijas "taurenii". Diezgan regulari tiek lietots latvijaa starp savejiem. Sheit Vacijaa sanaca taa lidzigi bet jutami stiprak - jo katru dienu kopaa tusejam. Es neesmu spidoshs Vacenee un tad kad runajam vaciski, man kaut ko saka, ja es pilnigi nesaprotu es lietoju "was ist los?(WIL) - kas noticis?! Un tad parasti man stasta velreiz sikak un megina paskaidrot - tad es lietoju "kein problem"(bez problemam), alles klar(viss kartiba) un vel paris ne tik popularus. Kas tur tads smiekligs - ja cilveks kas nerubij lieto k-ko tadu? Tas kas es to lietoju daudz :D un tad tas pielip parejiem un katra saruna to var pielietot :D, ka rezultata ka nav ko teikt var lietot WIL vai alles klar u.c. un visi jau reec :D. Tad to sak lietot loti daudz - tiesham slimi daudz :D. Un nakoshais levels ir tads - mes visi sakam rekt ja kaut kur veikala vai kads cilveks pasaka - kein problem;alles klar :D. Cilvekam pilniga neizpratne kapec mes recam. Tas ir baigais inside joks. Tad mums bija sho 5dien beidzot ta teatra izrade - vienigaa lieta kas man eurocampaa ta kartigi nepatik. Uzreiz varu pateikt beigas diezgan patikas, kad jau biju uztajies ar savu grupu un sedeju ka skatitajs. Mes gatavojamies 4dienas, bet ka izradas forshakas lietas izdomajam 5min pirms izrades. Sam - chalitis no Irijas, ritigs aktieris, par vina jokiem loti reec. Par mani reec pamata tikai krievi un latvieshi, jo pajokot angliski un vaciski ir gruti ja nezini valodu perfekti. Kr4 Sam izdomaja vienu prikolu ka lecot "baseina" lej virsu udeni no glazites :D - visi iereca. Un es es pateicu tekstu jau izrade kas nebija pirms tam norunats - WIL uz ko Sam atbildeja alles klar un tad publika kur ~70 cilveki bija eurocamp brutali iereca. Pagruti saprast, klatiene meginashu vel pastastit.

Pec pasakuma - aizdevam uz barinju :D, pameginajam ko piedavaa, piesedas vacietis - izmaksaja :D labi tas taa..

6dien - atkal superiga diena. 14:00 bliezam uz 20 gadu jubileju eurocampam.! Kaut kada jaunieshu centra. Jopcik cik tur labi - bilijards, visadi shautrini, galda tenis, galda futenis utt. sava disene... ara basiitis, volejbols zidainiem :D, futbola laukums kur mus neielaida, tur bliezisim 2dien. Kas talak? :D talak ara lielas tumbas un kas bija Dj? Es :D. Es jopcik liku dziesmas un mazliet Dj - pashi saprotat kads no manim Dj :D:D:D(tusins pamata ara). 21:00 atbrauca istais Dj un tad mes jau gajam iekshaa. No sakuma karaoke pec tam ritigi skalji muzons. Tur ritigi nobliezam, taa ka pilnigi slapsh. Jaa protams nevar nepateikt super lietu - taisijam tadus "buttons". Tadi mazie kurus var piespraust kreklam klat. Ritigi forshs suvenirs. Katrs var uztaisit ko grib. Es protams dabuju WIL; alles klar; kein problem. Pats uztaisiju tikai vienu(bet ceru ka bus vel iespeja taisit, es tach tomer biju Dj) uztaisiju Robertai - tekstu Volleyball. Kapec? Tapec ka mes kapajam volejbolu :D un tad viena momenta sinhroni kad bumba pieskaras vinas rokam atskaneja "purkšķis" kā mēs rēcām :D. Tagad es vinu atcereshos loti loti ilgi :D. Tad es vel dabuju "vodka klub" lielu buttonu. Pamata cilveki ar kuriem mazliet iedzeram ir post padomju tautieshi + itali un ungari, ta nu sanaca. :D Lietuvieshi;Igauni nav - nezin vini krievu valodu. Tad devamies uz vienu baru - kur liels tuss ar kubas dziedatajiem - galigi nepatika man. Devam uz veco baru un pasedejam tur. Un ka parasti gulet gajam ap 3-4 naktii. Ta katru dienu, darba un ne tikai.

Sodien 7dien bijam Leipzigaa - sakarigak bija :D, neka Weijamara jo mus izvazaja meitene no krievijas, kas tur dzivoja 7 meneshus. Redzejam forshas ekas. Pabijam ritigi forsha vietaa - tur kur gulj muzhigaa miega - Johans Sebastians Bahs, jus tach zinat ka man patik pielietot sho vardu - kad lamajos :D.

Vel nedela - bet es jau saprotu, kaa man pietruks shii visa.
Sorry edij - nav laika parlasit.
Iisumaa viss.

sestdiena, 2011. gada 6. augusts

Suliiga 6diena un citas dienas




Pavisam mazliet par 5dienu. 5dien bija te teātra spele pilsetaa. Grupas pa ~6 cilveki sadalīti un taisijam uzstashanos pasha centra. Tad velak centra grillejam galju :D. Par velti bija viss - tai skaitaa alins un viins J. Diena beidzas ar volejbolu pie musu majam. Vienigais tikls zems un manim tumshs bija.

6diena. Viena no suligakam un intresantakam dienaam. Dienas sakas ar kartigaam brokastīm. Tad mums iedeva specialas pacinas, udeni un varejam uztaisit sev maizītes ko panemt lidzi. Nezinu kada sakara vel iedeva mentos :D.
Braucam uz staciju, kur bija divvagonu vilciens. Sakumaa pat likas ta speciali mums atbraucis, bet tomeer taa nebija. Braucot ar vilcienu izgaisa mans priekshmets par to ka vacija ir vnk industriāla valsts un te nav skaistas dabas :D. Tik skaistas baznīcas un vinaudzetavas un kalni, pauguri. Ritigi kruti. Tad no pieturas lidz upei kur mums gaidīja laivinjas - kanoju brauciens
3h garsh piedzīvojums udeni. Es biju kopaa ar Tīnu(no eurocamp organizatoriem) un Elizabetu (francuuzieti). No sakuma aireshanas viesa bailes. Tomer pirmo reizi. Tad pieshavos un jau bija mierigak. Protams, neiztika bez shlaktishanas starp citam kanojam ~70 cilveku kopaa bliezam :D. Es sedeju aizmugure un tatad stureju :D. REzultata paris reizes upes malaam iebliezam. Intresati gaja pie sluzham. Iebraucam tai vietaa kur mainas udens limenis. Bija tik daudz laiviņu, ka viss bija piebāzts. Rezultata kad udens limenis gaja uz leju vairākas laivas palika uz malas aka uz betona malas kur vairs nav udens. Vajadzeja vandities pa dubliem un stumt ieksha vinas. Meitenes ar ko kopa braucam parak aktivas un parakas sacenes ar citam laivam nesanāca. Bet bijam klat kad nonāca pa burbuli Italu+danu kugis(2 it+1dan) :D. Gadriz parava mus lidzi. Vajadzja palidzet dabut uudeni. Pedejas 30min bija ta ka vnk nevar sagaidit to finishu =). Bet tomer beigas bijam laimīgi klat.
Tad devamies ar kajam ~1h uz viina darītavu vai shampja. Bet nu tur dzeraam shampi. Man patikas bezalkoholiskais shampis un tad vel citu pameginajam. Panemu ka suvenīru vienu glaziti :D:D. Shampis - Rotkappchen. Tur muzeja vel bija nereāla alus muca uz 170 000 glazem alus.
Tad ar kajam devamies uz Freyburg -Unstrut . Skaistaka un milzigaka pilns ko redzeju, augsti kalnaa. Nosaukumu atceros jo, tur arii panemu glaziti :D.
Te gaja superlabi - pilii. Mes pilns pagalma edam vakariņas. Tad staigajam pa muzeju un beigas, cik vien daudz gribejam dzeram viinu. 7 veidu. :D Es tik daudz dzeru, ka pec kadas 8 glazes man bija vienalga kas par viinu :D. Aara pagalma muzons. Ritgi nodancojam. Popularaka dziesma - makarena.
Majup devamies ar autobusu, viens no Kipras parak daudz bija garshojis viinu un vinam bija vajadzīgs maisins :D. Atbraucam, kapājam pokeri savaa kompānija un vel kaut kadu viinu iebliezam :D. Tik saatiga diena. Un ne par ko nav jamaksaa :D
7dien bijam Veymajara - kaut kada tada pilsēta. Kur gotte un shillers. Kr4 neintrese man ta shteele - neviena muzeja es neiegāju. Pastaigajam pa pilsētu, bez shaubam skaista.
Ja neesat braukushi un domājat braukt ar kanojam - obligāti sasmerejaties kremu, braucat ar plikam kajam(nevajag kedas) un peldenes :D. Bez shaubam japanem arii k-ko uzest.

Tas butu isumaa viss.
Bis bald.



ceturtdiena, 2011. gada 4. augusts

Dienas pilnu pilnas

Sveiki!

Tik daudz, kas notiek, ka gruuti tagad apsesties un visi atcereties. Pie tamvel trauce seit sedoshaa tauta ~6 in internetcafe.

Visparigas lietas - reecam te mes slimi daudz :D. Es te pedejas dienas baigi daudz pavadu ar Ungari, chaliti no 12 klases, bet ne tas ar ko dzivoju istaba :D. Mes vnk brutali ar vinu recam :D, uz vinu paskatoties vien citreiz var reekt. Tikko bus bilde ielikshu :D. Un visu laiku runajam - "ales klar" (de) - viss kartiba :D.

Sodien darba parka maximali maz ko izdariju. Biju kompanij ar meitenem no Krievijas, Balkrievijas un chali no Kipra ( vai arii no Siprusa kaut kas tads). Nu smagu luni laidam stradajot. Bet vissmagako luni laizh dazi citi katru dienu :D.

Baro mus taka nokaushanai, tiesham var pieesties un dabut vel 3x vairak :D, panemt lidzi utt. un pie tam tas viss loti garshi.
Mazliet sikak par Vietu kur dzivoju. Mekleju mekleju, sakarigas bildes interneta par sho vietu neatradu. Bet kaa izradaas ir ne tikai futbola laukums, bet arii basketbola un volejbola. Baskets ar volejbolu divi vienaa. Bet volukam k-kas ar tiklu un bumbas pagaidam arii nav. Bet sodien sanaca uzspelet futeni ar meiteni no Italijas, kura bliezh Italijas volejbola izlase k-kadaa :>. Taka ja bus laukums viens labs speletajs jau ir atrasts.

Reali jau par 3 dienam ko speleju galda tenisu taa esmu uzkachajies ka pasham prieks :D. Ritigi intresanti kapaties ar visadiem kapliem :D. Gandriz visi iznemot mani, Ungari (Daniels [kaut kas tads]), Baltkrievieti(Hanna), Holanditi (Guus) un Latvieti (Ievu) devas uz baigi kruto 12-13 gadsimtas izstadi :D. Mes lauki devam uz akvaparku. Viss pa nopietnu, savs shoferis kas aizved atvedi. Tur ritigi izbaudijam visadas ficas. Nav parak liels, bet esmu loti priecigs ka biu akvaparka. Mani vesture un izstades ne parak velk :). Zinu ka vajadzetu, iespejams citu dienu.

Jaa, ja vel neesmu pateicis - dienas ir tik labi piepilditas, visadas ekskursijas, darbi, speles... un daudz intresantu cilveku no dazhadam valstim, darit ir visu laiku ko. Es pats brinos ka man sobrid te patik. Sodien piemeram - piecelamies 7:00, edam lidz 7:45 :D. Tad 8:00 darbs lidz 13:00 reali darbu sakam ap 9:00, un tad pa vidu vel pauze 30min un sikas pauzes :D. Tad atpakalj - edam. Tad vai nu izstade vai akvaparks. Atkal edam, tad galda tenis, futenis, tagad pokers X). Cita protams dara k-ko citu :D, tas nav ta ka visi vienu dara.

Tikko biju izlidojis no pokera , tapec sezhu te rakstu blogu. Forshi kads atnes visu mes iedzeram. Tad bars savs ir, vins diezgan atri veras ciet. Bet kad vala alinam 0.5L cena 0,5-0,8 euro. Loti leti.

Nenak nekas prata sobrid, ko vel varetu pastastit. Gribetos jautajumu :D, censtisos atbildet.

Tschüs

otrdiena, 2011. gada 2. augusts

Pirmaa darbadiena

Guten Tag.

Sobrid atrodos Vacija pilseta Naumburg. Pie ineta nevar tikt jebkura laika. Te ir viena datorklase un WiFi nav visiem pieejams, lai nebremzetu inetu. Ta datorklase drizak ir datoru muzejs.

Atbraucam 30. julijaa. Jautriba sakas tad kad mus sagaidija vaciete, kas runaa tikai vaciski. Divas citas meitenes - Ilze un Ieva vaceni vel sliktak par mani zin :D. Sanaca taa ka vaciete kaut ko saka, jautaa un tad kad jaatbild visi pagriezhas uz mani un es spiezhu k-ko ara :D. Pirma diena likas tik tiesham te runas tikai vaciski. Tas jau itkaa labi - atrak uzlabosi vacenes zinashanas, bet arii slikti - nevar kartigi izrunaties, vardu krajums parak mazs. Nakosha diena kad atbrauc tautieshi atbrauc tautieshi no bijusa PSRS :D tad jau vispar kaa Krievijaa jutos. Ar parejiem sanak angliski runat. Bet loti loti censhos arii iesaisties vacu valodas sarunas.

Istabinaa esmu ar Ungari, Iiru un Spani. Ungaris bija pirmas, tas pagaidam liekas sakarigais un ar vinu visvairak sanakt runat. Kapec? :D Pirma nakts kopaa. Aizejam gulet. Tad pec kada laicina Irs kaut ko tur runaa itka ar kadu un tad pec brizha secinam ka vins pa sapnem ar sevi runaa. Talak jautrak - spanis pieklajigi kraac pa nakti :D. taka garlaicigi 4rata istabinjaa nav. Otraja nakti loti lidziga situacija. Irs blava - SPIDER SPIDER HERE IS SPIDER (pilniga tumsaa) un tad sodien es uzzinaju ka vins pa dienu ar kadu biju runajis par zirnekliem :D - ja viss atspogulojas naktii. Spanis protams kraaca, bet nu soreiz nelikas tik traki, varbut saku pierast.

Jaa, vakar bija japrezentee valstis. Mes normali nofailojam :D. Darbs uzzimets bija labs no ka var secinat ka es tur neko nebiju darijis. Bet mutiski kad mus pasauc nekas konkrets mums nebija sagatavots tad nu bija normala plusam pa straumi :D. Labi ka publikai patika - vinja iereca. Protams pec tam vareja pagarshot vis-kaut kadus alko; edienus. Tiiri labi :)

2 aug. beidzot - piecelamies aizbraucam rukat. Darbs diezgan prasts un ne parak effektivi. Tur kur viens ar trimeri varetu pa 15min mes 4 cilveki ar manualo ierici 1h :D Beigas dazhi ar mani vel cela telti lielo - sodien Vacijas ministru prezidents ierodas ar mums ietuset.

Edot, runajoties visu laiku recam - tik daudz joku ka nevar visus iztastit :D

Okey cya later X)